[Solved] Sony Xperia C Signal Problem

Well few days back i purchased this lowcast , high speed phone with dual sim support,
being techie my concern in only performance of the device not the design,and this phone performs really well , better than Samsung phones, battery life is simply awesome, more than 24 hours

Sony Xperia C Signal Problem
ImageTaken From Sonymobile.com

but i was facing a problem from the day 1, and it was weak signal strength on sim1, i thought may be its a low network coverage on place where i work , but i realized all other colleagues were getting full signals on their phones,

so this is how solved my problem in 5 simple steps,
1. go to settings
2. under wireless & Networks settings hit more… button

Sony Xperia C Signal Problem
[Solved] Sony Xperia C Signal Problem

3. on next page go to Mobile networks

Sony Xperia C Signal Problem
[Solved] Sony Xperia C Signal Problem


4. on next page hit select Sim Card (chose sim1)

Sony Xperia C Signal Problem
[Solved] Sony Xperia C Signal Problem


5. Then hit  Network Mode & Select GSM Only ( it should be on WCDMA preferred )


Sony Xperia C Signal Problem
[Solved] Sony Xperia C Signal Problem
Sony Xperia C Signal Problem
[Solved] Sony Xperia C Signal Problem




when you have GSM sim , you are no way using WCDMA , but chosing this option forces phone to use WCDMA network, which is not available by your service provider,
GSM & WCDMA operate in different way,

wait 2 minutes and your phone start showing full signals on sim1

Mutahhar Bashir

Passionate blogger, have excellent problem solving skills, quick learner, love to accomplish difficult tasks, improving my skills while helping others through this blog.

3 Responses

  1. Chong Chun says:

    please! i having problem with my sony x peria tipo with version 4.0.4.the insert sim 1 is brocken.so i try using the insert sim 2.when my sony are turn on there a problem with my network..the showing result are the sim active but the signel is zero. please help me

  2. Chong Chun says:

    i have try to cal *#*#4346#*#*.. after that.the result are so bad.i have actif all on the service menu.the radio i have turn on too.plleaaasee ffiiixxx iittt

  3. please take it to the service center if broken

Leave a Reply

%d bloggers like this: